План за икономическо възстановяване на Русия от кризата с Covid-19 на стойност 5

...
План за икономическо възстановяване на Русия от кризата с Covid-19 на стойност 5
Коментари Харесай

Русия с план да похарчи $73 млрд. за икономическо възстановяване

План за икономическо възобновяване на Русия от рецесията с Covid-19 на стойност 5 трилиона рубли (близо $73 милиарда или 65 милиарда евро) показа съветският премиер Михаил Мишустин. Планът е признат от президента Владимир Путин, съобщи БНР. 

Планът е разделен на три стадия. През първия би трябвало да бъде нормализирана обстановката като цяло и бъде предотвратено по-нататъшното рухване на приходите. През втория – да стартира увеличението им като резултат от възобновяване на стопанската система и намаляването на безработицата. Третият и финален стадий би трябвало да завърши с постигането на дълготраен стопански напредък, изясни Михаил Мишустин.

„ Основната цел на проекта е да преодолее спада на стопанската система, провокиран от ковид и да реализира устойчиви темпове на напредък на брутния вътрешен артикул, което ще ни разреши непрекъснато да усилваме действителните приходи на жителите “, сподели той. 

Реалните приходи на руснаците понижават за шеста поредна година, като коронавирусната пандемия единствено форсира наклонността. През април безработните в Русия се усилиха до 4.3 млн. души, което е близо 6% от трудоспособното население. Очаква се до края на годината безработицата да доближи 8-10%, а брутният вътрешен артикул да намалее с към 5%.

По думите на президента Путин стратегическата задача на проекта е да поддържа жителите и бизнеса на стадия на излизане от рецесията. „ Необходимо е да реализираме и дълготрайни структурни промени в съветската стопанска система, качествено нова динамичност в достигането на основните цели на националното развиване “, сподели Путин, изразявайки поддръжка за държавната стратегия. 

По-рано денем представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че обстановката с ковид в Русия става все по-стабилна и може да породи " внимателен оптимизъм ", добавяйки, че се чака тя да " се усъвършенства доста след няколко седмици ". Той означи, че това няма да повлияе на изборната интензивност при гласуването на измененията в конституцията на страната, което е планувано за 1-ви юли.

" В някои райони това облекчение на ограничаващите ограничения се случва по-бързо, в други райони по-бавно. Но като цяло обстановката в Русия има наклонност да се стабилизира и поражда внимателен оптимизъм ", сподели Песков на брифинг в Москва, очаквайки обстановката да се усъвършенства доста за няколко седмици.

В понеделник съветският президент Владимир Путин разгласи, че гласуването за конституционните промени ще се организира на 1 юли, откакто в началото вотът беше избран за 22-ри април, само че последва отсрочване заради избухналата пандемията от ковид в страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР